Zaterdag 9 november was weer het jaarlijkse Opstap toernooi wat de judobond, samen met Chi-Do, in de achterzaal van de Sporthal de Hullen organiseert.  De voorbereidingen begonnen al om 8.00 uur met het leggen van de Tatami(judo matten) Om 10.00uur werd het toernooi geopend en streden 80 judoka’s uit de Noordelijke regio om de Eer maar ook om de mooie te winnen medailles.

Voor Chi-Do begonnen Matthijs Poiesz , Joas Stienstra, Djerano Spaan en Alexander Borisov in het eerste Blok. Matthijs en Alexander werden bij de 4de. Djerano ondanks zijn rug blessure sleepte hij er nog een 3de plaats uit en Joas gaat het ook steeds beter af en behaalde ook een mooie 3de plaats

In blok 2 was het de beurt aan Colin Holman, Merlijn Poppema, Melle Niermeijer, Nienke Vrieling, Tim Doedens en Milan Kiemeney.  Colin deed het erg goed en behaalde een 3de plaats.  Merlijn was goed op weg maar moest helaas van wege een hoofd blessure opgeven, maar scoorde desondanks nog wel een 4de plaats, Melle deed het ook erg goed, met winst maar ook helaas verlies partijen scoorde hij een 4de plaats.  Nienke zat in een grote poel maar wist met mooie worpen ook de 4de plaats te bereiken. Tim en Milan gingen voor goud maar moesten genoegen nemen met Zilver beide een 2de plaats

In het derde blok was het de beurt aan Matthijs Driessen, Ruben van der Spoel ,Femke Wubs, Nicole Schuiling, Duco Hoiting, Maud Mulder en Jort Witteman

Matthijs omdat hij niet zo stevig op zijn benen kan staan mocht al zijn partijen op zijn knieën beginnen. Het was hard knokken  maar scoorde toch een  4de  plaats. Ruben deed voor het eerst mee en stelde niet te leur en ging met een 3de plaats naar huis. Femke liet zich ook niet het kaas van het brood eten en knokte zich ook naar een 3de plaats. Nicole streed ook in een grote poel en werd daar met mooi judo 4de Duco was ook goed op dreef en legde beslag op een 3de plaats. Maud en Jort genoten beide duidelijk van de partijen op de mat en met een grote glimlach behaalde zij beiden een 4de plaats.  Een geslaagd toernooi met goede resultaten.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *