Kim Polling, ambassadrice van Chi-Do, heeft de finale gewonnen van het Europees Kampioenschap in Tel Aviv, Israel. Zij won met moeite de finale van de Engelse Sally Conway. Nadat Kim een waza-ari had gescoord nam Conway het initiatief en scoorde ook een waza-ari. Kim dreigde enkele malen in een houdgreep te komen en kreeg in de reguliere tijd ook nog een straf tegen. In de verlenging scoorde ze na een minuut nog een waza-ari, waarmee de wedstrijd direct was beëindigd; golden score!

Kim stond als vijfde geplaatst en had in de eerste ronde een bye. In de tweede ronde won ze van Jovana Pekovic met ippon. In de kwart finale kwam zij uit tegen Sanne van Dijk, de regerend Europees Kampioen. Deze wedstrijd won zij binnen een minuut met ippon. In de halve finale was Gemma Howeel uit Groot Britannie haar tegenstandster. Dit was een zware partij die Kim uiteindelijk met op straffen won. Kim is voor de vierde keer Europees Kampioen. Eerder won zij al in 2013, 2014 en 2015. Na al het blessureleed van de afgelopen jaren een geweldige comeback. Chi-Do feliciteert Kim met dit fantastische resultaat.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *