In een oranje gekleurde finale tot 70 kilogram van de Grand Prix The Hague won onze ambassadrice Kim Polling de strijd om de gouden plak van Sanne van Dijke. Drie wazari’s waren voldoende voor de winst, al was het aan het einde van de partij nog spannend toen beide judoka’s twee straffen achter hun naam hadden staan. Polling reageerde na afloop blij met haar winst in eigen land. “Vandaag ging alleen de finale goed, ik had moeite me te concentreren. Ik wilde gewoon winnen en ik ben blij dat ik vandaag kampioen ben geworden in Den Haag.” Polling was de eerste ronde vrijgeloot. Zij won achtereenvolgens van Taisia Kireeva (RUS) met twee maal waza-ari en een houdgreep en van Miriam Butkereit (GER) met een wazari. Chi-Do feliciteert Kim met dit geweldige resultaat!

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *