Erelid Wubbo Zuidland is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De bijbehorende versierselen werden hem woensdagavond opgesteld door burgemeester Peter den Oosten van Groningen. Dit gebeurde tijdens de feestelijke bijeenkomst ter gelegenheid van het 70-jarig jubileum van de heer Zuidland als docent judo en jiujitsu in het stadion van FC Groningen.

Wubbo Zuidland was jarenlang de mentor en examinator van Chi-Do. Van 2000 – 2013 was hij lid van onze trainersstaf. In 2006 werd hij vanwege zijn buitengewone diensten voor de vereniging benoemd tot erelid.

De 85-jarige Zuidland is sinds 1946 nauw betrokken bij de judosport. Hij heeft in diverse functies de continuïteit en kwaliteit van het judo in het district Noord Nederland centraal gesteld en uitgedragen. Hij was ruim 35 jaar examinator en ondersteuner bij technieken van de Judo Bond Nederland (district Noord). Daarnaast heeft hij meegewerkt aan de reglementering van exameneisen en deze als examinator goed bewaakt.

Wubbo Zuidland was jarenlang de mentor en examinator van Chi-Do. Van 2000 – 2013 was hij lid van onze trainersstaf. In 2006 werd hij vanwege zijn buitengewone diensten voor de vereniging benoemd tot erelid.
Zuidland, medeoprichter van meerdere judoclubs, gaf in de voorbije 7 decennia meerdere generaties judoles. Zelfs nu nog is Zuidland, die met zijn 7e dan de hoogst gegradueerde judoka van Noord-Nederland is, zeer actief en geeft hij minimaal 3 keer per week les. Daarnaast zet hij zich sinds 15 jaar als vrijwillig docent judo in voor mensen met een beperking.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *