Op zaterdag 12 november werd het JBN District Opstaptoernooi gehouden. Ongeveer 150 beginnende judoka’s  uit Noord Nederland waren naar sportcentrum De Hullen in  Roden gekomen om wedstrijdervaring op te doen bij een echt districtstoernooi. Natuurlijk was dit met wisselend resultaat. Er waren echte talenten bij, die na dit eerste toernooi meteen door kunnen stromen naar de grotere toernooien. Maar er waren ook judokaatjes bij voor wie dit Opstaptoernooi nog een stapje te hoog was en die beter nog een poosje bij de onderlinge en clubtoernooitjes kunnen blijven.

Tien judoka’s hebben Chi-Do vertegenwoordigd en natuurlijk is er weer hard en sportief geknokt met resultaat! Een van hen viel in de prijzen. Rik van der Laan behaalde een fantastische tweede prijs. Hij kreeg de prijs omgehangen door Connie Eli, directeur van de Nationale Judobond. De overige deelnemers van Chi-Do behaalden wisselende successen, wat hen een vierde prijs opleverde. Zij lieten leuk judo zien, wisten binnen hun poule ook wedstrijden te winnen en deden veel ervaring op voor andere toernooien.

De organisatoren van de JBN waren zeer tevreden over het verloop van het toernooi. Mede dank zij alle vrijwilligers van Chi-Do die bij het toernooi hebben geholpen is het mogelijk om zo een prachtig regionaal toernooi in Roden te realiseren.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *