Judoka Kim Polling is er in haar eerste wedstrijd op het Olympisch toernooi in Rio niet in geslaagd te winnen. In een uitermate spannende partij kwam onze ambassadrice al snel met een yuko op voorsprong tegen Haruka Tachimoto uit Japan. Nadat haar tegenstandster ook een yuko had gescoord volgde een verlenging.

In het Olympische café Polling in Zevenhuizen steeg de spanning tot een hoogtepunt. In het gezellig gevulde café leefden judoka’s en vrijwilligers van Chi-Do en de inwoners van Zevenhuizen intens met de westrijd mee. Zelfs de verslaggever van TV Noord zat in spanning toen hij tijdens de wedstrijd onze voorzitter probeerde te interviewen. In de verlenging wisselde de kansen, maar Tachimoto was Kim te snel af met een yuko en daarmee was het toernooi voor de judoka uit Zevenhuizen ten einde. Als schrale troost voor Kim kan ze wel zeggen dat ze verloren heeft van de vrouw die uiteindelijk Olympisch Kampioen is geworden.

Ondanks de snelle uitschakeling op het Olympisch toernooi blijft Chi-Do trots op de beste judoka die bij onze vereniging heeft gejudood.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *