Onze ambassadrice Kim Polling heeft de finale gewonnen van het Masters toernooi in Guadalajara in Mexico. Aan dit toernooi doen de beste zestien judoka’s van de wereld mee. In de eerste ronde versloeg ze Barbara Matic (20) uit Kroatië met een ippon. In de kwartfinale was ze te sterk voor de Braziliaanse Maria Portela (15). Ze hield ons lang in spanning door in een rommelpartij met één tegen drie straffen te winnen. De halve finale was nog spannender.Tegen haar naamgenoot Kim Seongyeon (8) uit Zuid-Korea kwam zij zelfs op 2 yuko’s achterstand. Een kleine minuuut voor het einde van de partij sloeg ze toe met een waza-ari waarna de partij werd beëindigd met een houdgreep. In de finale tegen Bernadette Graf (5) uit Oostenrijk was zij oppermachtig. Na drie yuko’s nam zij Graf in een verstikkende houdgreep, waar Graf voor moest aftikken. Graf versloeg in de halve finale de voormalig wereldkampioen Yuri Alvear (3) uit Colombia.

Een super resultaat voor Kim. Hiermee komt een einde aan de lange strijd om de olympische tickets. Kim blijft eerste op de wereld ranglijst en is hiermee geplaatst voor de Olympische Spelen.

Chi-Do feliciteert Kim van harte met deze overwinning en wenst haar veel succes in Rio op 10 augustus.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *