Vorige week zaterdag vond de eerste SportOpMaat beweegdag plaats in sportcentrum de Hullen. Ruim 60 sporters met een beperking kwamen om zich uit te leven in het zwembad en in de twee sporthallen. De dag werd geopend door Atze Lubach en wethouder Alssema. Sporters konden diverse clinics volgen bij onder meer judo, rolstoelbasketbal, dansen, tennis en voetbal. De judoclinic van Chi-Do werd verzorgd door Herman de Jong en Cees Roest.  In het zwembad kon men aquajoggen, waterbasketballen en/of gewoon lekker zwemmen. Er werd geroeid op de apparaten van Palestra Wellness Centre Roden en men kon proefrijden in prachtige sporthulpmiddelen van Zorgplaza. ’s Middags werd er afgesloten met een rolstoelbasketbalwedstrijd. Het publiek kon zien wat een spektakel deze tak van sport is en hoe met topsnelheid de bal keer op keer in het net verdween. De sporters gingen aan het einde van de dag tevreden naar huis met een goodiebag, beschikbaar gesteld door de Noordenveldse Uitdaging. De SportOpMaat dag gaf veel publiciteit. Zo verscheen trainer Herman de Jong met foto in het Dagblad van het Noorden en zelfs op de voorpagina van het Roder Journaal.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *