In de dojo van Chi-Do werd zaterdag voor de tweede keer het Ot en Sien judotoernooi georganiseerd. Het gezellige en sportieve evenement werd door de judovereniging uit Roden vorig jaar in ere hersteld ter gelegenheid van het 50 jarig jubileum en omdat Roden dat jaar Ot en Sien 110 vierde.  Judoka’s uit de drie noordelijke provincies hadden zich ingeschreven voor het toernooi. Zij streden in negen poules om de prijzen. Anniek Bultje, judoka van Chi-Do redde de eer van de organiserende vereniging met een prachtige eerste prijs. Ook andere judoka’s van Chi-Do zoals Laurens van den Berg en Nieks Bultje,  presteerden heel goed met een tweede plaats in hun klasse. Jessie van Breukelen en Renzo Hilverts waren na hun overwinning twee weken geleden in Sebaldeburen nog goed in vorm. Uiteindelijk bleven zij in de finale steken op een verdienstelijke tweede plaats. Voor Guido van der Let was er een bronzen medaille in poule met een sterke bezetting. Net naast het podium eindigden Jinte Kroese, Steijn Huistra, Boaz Voerman, Tobias Stienstra, Sander de Jong en Nynke Homan. Deze judoka’s deden veel ervaring op voor het volgende toernooi. Op 30 januari zijn in het nieuwe jaar de Univé clubkampioenschappen.

 

Grote winnaar van het Ot en Sientoernooi werd judovereniging Koizumi uit Nieuwlande met vijf kampioenen.

 

Tijdens het evenement werden ook twee bijzondere prijzen uitgereikt voor de mooiste judoworp. Deze waren voor Marlon Tellinghusen (Judovereniging Koizumi) en Jorn van der Sluis van Roelevink Sport uit Oudehaske.

 

Secretaris Johan de Groot was zeer tevreden over het verloop van het toernooi. Er was veel inzet van de judoka’s, waarbij het publiek lekker dicht bij de mat zat. Dit gaf een heel sfeervol toernooi. Mede door de hulp van de vele vrijwilligers en sponsoring door de Rabobank en Univé werd het toernooi een groot succes. Dit is zeker een reden om het toernooi volgend jaar opnieuw te organiseren.

 

Foto’s van het Ot en Sientoernooi zijn gemaakt door Ron Jobing Fotografie en binnenkort te zien via de fotopagina.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *