Het Ot en Sien judotoernooi van judovereniging Chi-Do krijgt dit jaar een vervolg. Vorig jaar werd het toernooi in ere hersteld vanwege het 50-jarig jubileum van de club uit Roden. In de jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw werd dit toernooi ook al georganiseerd in de toenmalige Noordenveldhal. Judoka’s uit de drie noordelijke provincies hebben zich ingeschreven voor het toernooi. Zij gaan op zaterdag 12 december de strijd met elkaar aan. Het toernooi staat onder leiding van de ervaren scheidsrechter Harry Boersma.

Organisator René Bultje is enthousiast over het verloop van de voorbereidingen. De deelnemende judoka’s zijn in tien poules ingedeeld die een volledige competitie draaien. De inzet van de vrijwilligers op deze dag is groot. Zij zorgen onder andere voor de organisatie, catering en bezetting van de wedstrijdtafels. Zonder hen is het niet mogelijk om zo een toernooi te houden. De financiële dekking van het toernooi is rond door sponsoring van de Rabobank en Univé. Ook krijgt Chi-Do ondersteuning van het JBN wedstrijdsecretariaat bij de inschrijving en indeling van de judoka’s. De wedstrijden vinden plaats in de dojo van judovereniging Chi-Do aan het Nijlandspark te Roden en beginnen om 9.00 uur. De toegang tot het Ot en Sien Toernooi is gratis. Een mooie gelegenheid om het judotalent van Noord Nederland te zien.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *