Tijdens het prestigieuze Grand Slam toernooi in de Franse hoofdstad heeft Kim Polling de bronzen medaille behaald in de categorie -70 kg. Zij versloeg Sally Conway uit Groot-Brittannië, nummer 7 op de wereldranglijst, met een yuko. Deze scoorde ze halverwege de wedstrijd, waarbij Kim al duidelijk het initiatief had. Daarna bleef ze aanvallen waardoor haar voorsprong niet meer in gevaar kwam. Eerder had zij in de herkansing gewonnen van Linda Bolder (12) uit Israël. Eerst scoorde ze een waza-ari, waarna Bolder niet meer uit de daaropvolgende houdgreep kwam. Kim was in de herkansing terecht gekomen omdat zij in de kwart finale verloor van de Japanse Haruka Tachimoto (17). Kim scoorde in deze partij drie keer een juko, maar een waza-ari van Tachimoto deed haar de das om. In haar eerste gevecht van de dag won Kim van Antonia Moreira uit Angola (20). Door haar mooie derde plaats behoudt Kim haar eerste plaats op de wereldranglijst. Tachimoto won verrassend het toernooi door in de finale Laura Vargas Koch (3) uit Duitsland te verslaan.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *