Op het sterk bezette WK in Astana heeft Kim Polling de zevende plaats behaald in de klasse -70 kg. Het toernooi werd gewonnen door de Française Gevrise Emane. Onze ambassadrice moest het in de herkansing opnemen tegen Fanny Posvitte uit Frankrijk. De wedstrijd was snel voorbij. Binnen anderhalve minuut was de wedstrijd met een yuko en een ippon tegen beslist. Posvitte haalde later op de dag brons.

Eerder op de dag maakte Kim het in de derde ronde al heel spannend. Kim  liet het aankomen in haar partij tegen de Poolse Katarzyna Klys op de allerlaatste seconde. Daarin scoorde zij een waza-ari, waarna de wedstrijd direct was afgelopen. In de kwartfinale kwam zij daarna uit tegen Maria Bernabeu uit Spanje. Deze wist haar een maal te werpen: waza-ari. Hierna kreeg Kim niet meer de mogelijkheid de achterstand te herstellen en werd zij verwezen naar de herkansingen. De Spaanse won uiteindelijk de zilveren medaille.

In de tweede ronde versloeg Kim in de verlenging de Kroatische Barbara Matic met een yuko. In de regulier tijd kwam zij een shi-do achter, maar vlak voor het einde van de wedstrijd kreeg Matic ook een straf waardoor het uitdraaide op een verlenging. De eerste ronde had Kim een bye.

Voor Chi-Do is het niet het resultaat waar op we gehoopt hebben, maar we blijven trots op je en steunen je op je route naar Rio!

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *