Het wereldkampioenschap judo wordt volgende week gehouden in Astana, Kazachstan. Het toernooi begint maandag 24 augustus en duurt tot en met zondag 30 augustus. De loting is zondag 23 augustus.

Een grote delegatie van 18 Nederlandse judoka’s doet mee aan het evenement. De belangrijkste dag voor Chi-Do is vrijdag 28 augustus. Dan komt onze ambassadrice Kim Polling in actie in de klasse -70 kg. Kim staat sinds twee jaar eerste op de wereldranglijst en werd in juni voor de derde keer Europees Kampioen Chi-Do wenst Kim heel veel succes bij het WK.

Het toernooi is rechtstreeks te volgen op ippon.tv. De voorronden starten om 7.00 uur (lokale tijd 11.00 uur). De medaille wedstrijden beginnen om 13.00 uur (lokale tijd 17.00 uur), deze zijn ook te zien via de livestream op nos.nl en het digitale themakanaal NPO Sport (= NPO Politiek). Een samenvatting van de judowedstrijden is dagelijks vanaf 17.00 uur te zien bij Studio Sport op NPO 1.

Inmiddels is de loting bekend. De eerste ronde heeft Kim een bye. In de tweede ronde is Barbara Matic uit Kroatië haar tegenstandster. Matic staat 20ste op de wereldranglijst en is net als Kim vorig jaar vijfde geworden op het WK.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *