Onze ambassadrice Kim Polling heeft zondag het prestigieuze Masters toernooi in Rabat, Marokko gewonnen. In een spannende finale moest zij het opnemen tegen wereldkampioen Yuri Alvear uit Colombia. Hiervan had zij het laatste WK nog verloren. Nu was Kim duidelijk de sterkste. Met goed aanvallend judo hield zij de Colombiaanse onder druk en wist zij een yuko te scoren.

Eerder in het toernooi won Kim moeizaam van Katarzyna Klys uit Polen met een strafje en versloeg zij Gevrise Emane uit Frankrijk met ippon vanwege vier shi-do’s voor de tegenstander. In de halve finale was zij met een ippon te sterk voor de Oostenrijkse Bernadette Graf.

Aan het Masters toernooi doen de zestien beste judoka’s op de wereldranglijst mee. Door haar zege heeft zij veel punten verdiend voor de Olympische kwalificatie en heeft zij haar eerste plaats op de wereldranglijst verstevigd.

Namens Chi-Do van harte gefeliciteerd!

 

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *