Tijdens het Nationaal Kampioenschap Kata Special Needs Judo (G. Judo) in Gilze (NB) zijn Cees Roest van Judovereniging Marum en Herman de Jong van Judovereniging Chi-Do uit Roden zondag Nederlands Kampioen geworden. Zij kwamen uit in de open klasse en lieten het Nage No Kata zien. Een kata is bij het judo een aantal vooraf voorgeschreven oefeningen die zo perfect mogelijk in de juiste volgorde moeten worden uitgevoerd. Tori Roest en uke de Jong waren als laatste aan de beurt. Omdat alle andere wedstrijden al waren afgelopen hadden zij in de grote sporthal van Gilze de volle aandacht van het publiek. Gaandeweg de uitvoering kregen zij de zaal stil, waarna zij bij het einde van de demonstratie een ovationeel applaus ontvingen. De jury was zeer onder de indruk en waardeerde de oefening met 625 punten.
Voor judovereniging Chi-Do is dit een historische gebeurtenis. Herman de Jong is in het ruim vijftig jarig bestaan van de club de eerste Nationaal Kampioen.
Chi-Do feliciteert beide judoka’s met dit fantastische resultaat.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *