Maurice Kuiper en Rick Veldkamp zijn de winnaars van de Kuiper Bokaal 2015. Zij kregen deze uitgereikt door de winnares van vorig jaar Jessie van Breukelen. De uitreiking vond plaats tijdens het nieuwjaarstoernooi van Chi-Do. Trainer Herman de Jong gaf namens de jury aan dat beide heren zeer betrokken zijn bij de vereniging. Zij stimuleren hun trainingsmaten op zeer enthousiaste wijze en doen daarnaast vrijwilligerswerk voor de vereniging. Het sociale aspect, waarbij judoka’s aandacht voor elkaar hebben komt bij Maurice en Rick sterk naar voren. Maurice haalt Rick altijd voor de training thuis op. En dan komen zij samen op de tandem naar de training. Hierdoor is het voor Rick, die een visuele stoornis heeft, mogelijk om ’s avonds in het donker naar de training te komen. Sinds 1986 kent Chi-Do de Kuiper Bokaal. Deze wisselbeker is genoemd naar een voormalig Nederlands Kampioen en oud-trainer van Chi-Do, de heer Harry Kuiper. Hij was in de jaren ‘80 de vaste trainer van de vereniging en heeft veel voor Chi-Do heeft betekend. Bij zijn afscheid van de vereniging schonk Harry Kuiper deze bokaal aan Chi-Do. Vorig jaar ontving  Chi-Do, tijden het 50 jarig jubileum, van de heer Kuiper een nieuwe wisselbokaal, omdat op de oude bokaal geen naam meer past. De Kuiper Bokaal wordt jaarlijks uitgereikt aan een lid van Chi-Do die in positieve zin is opgevallen binnen de vereniging. Dit kan zijn op velerlei gebied, bijvoorbeeld vrijwilligerswerk, meehelpen bij trainingen, coaching tijdens wedstrijden of deelname aan wedstrijden.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *