In de strijd om het wereldkampioenschap judo is Kim Polling vijfde geworden. De opvallend goed presterende Poolse Katarzyna Klys won de partij om de bronzen medaille. Kim begon goed en kwam een yuko voor. Later  in de partij kwam de Poolse terug met een wazari, waarna zij de partij op slot gooide..
In de halve finale was De Colombiaanse Yuri Alvear al te sterk voor Kim. Alvear is de huidige wereldkampioen en nummer vier op de wereld ranglijst. Kim viel veel aan en probeerde met de van haar bekende tiltechniek de partij snel te beslissen. Alvear wist de aanval over te nemen en scoorde een wazari en yuko. Na een hernieuwde aanval van Kim was ook deze keer de Colombiaanse haar te vlug af en scoorde een ippon. Uiteindelijk werd Alvear voor de derde keer wereldkampioen door in de finale te winnen van Karen Nun Ira uit Japan.
In het sterk bezette toernooi waren eerder op de dag veel verrassingen. Kanshebbers voor de eindzege zoals Laura Vargas Koch  en Salley Conway werden vroegtijdig uitgeschakeld. De Canadese Kelita Zupancic kwam niet verder dan de herkansingen.
In de kwart finale kwam Kim uit tegen Gulnoza Matniyazova. In een moeilijke partij hield zij steeds het initiatief. De judoka uit Oezbekistan liep tegen een shi-do op en dat was voldoende voor de overwinning. In de derde ronde tegen de Tunesische Houda Miled scoorde Kim een mooie houdgreep, nadat  zij al op voorsprong was gekomen met een wazari. In de eerste ronde had Kim een bye, zodat voor haar pas in de tweede ronde het toernooi begon. Daarin kwam zij uit tegen de sterke Naranjargal Tsend Ayush uit Mongolië. Haar tegenstandster had al snel twee straffen. Kim scoorde nog een yuko, maar die werd geannuleerd. Door steeds het druk op haar opponent te houden kwam de overwinning niet meer in gevaar.
Hoewel Kim haar doel om wereldkampioen te worden niet heeft bereikt blijven we trots op onze Europees kampioen en nummer een van de wereldranglijst.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *