Tijdens het Grand Slam judotoernooi in het Russische Tyumen is Kim Polling vandaag eerste geworden.
In de finale versloeg zij de Canadese Kelita Zupancic, de huidige nummer vier van de wereld. Het was een zware partij, die zij uiteindelijk won met een waza-ari. Aan het einde van de partij kwam ze nog goed weg door een yuko die zij tegen kreeg. Gelukkig wist ze de partij goed uit te judoën.
In de halve finale tegen de Zuid-Koereaanse Seongyeon Kim ging de strijd gelijk op. Uiteindelijk won onze ambassadrice doordat haar tegenstandster meer straffen kreeg. Ook in de kwart finale tegen Fei Chen uit China kwam Kim niet tot scoren. Ook hier brachten de straffen uitkomst. Alleen in de voorronde tegen de Duitse Szaundra Diedrich behaalde Kim een duidelijke overwinning door binnen twee minuten een ippon te scoren. Zij had toen ook al een yuko voorsprong. Al met al een zwaar toernooi. Het lijkt er op dat haar tegenstandsters haar beter leren kennen en meer op haar raken ingespeeld. Dit was het laatste toernooi van Kim voordat zij naar de WK gaat. Dit toernooi wordt gehouden van 25 t/m 31 augustus in het Russische Chelyabinsk. Kim, gefeliciteerd met dit fantastische resultaat en succes op het komende WK!

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *