Kim Polling is vanmiddag in Montpellier opnieuw Europees kampioen judo geworden. In de finale was zij oppermachtig tegen de Duitse Laura Vargas-Koch, die nummer twee van de wereld is. Acht seconden na het begin van de wedstrijd lag haar tegenstandster al uitgeteld op de tatami. Polling nam een aanval van Vargas-Koch op sublieme wijze over en tilde haar over haar heup om het vervolgens af te maken met een worp vol op de rug. Tijdens de clinic die vorige maand bij Chi-Do werd georganiseerd vertelde onze ambassadrice al dat dit haar favoriete worp is.
De titelverdedigster was de hele dag al goed op dreef. Al haar partijen beëindigde zij voortijdig. In de halve finale won zij van Maria Bernabeu Avomo uit Spanje. Eerst scoorde Kim een waza-ari en even later moest de Spaanse aftikken, zodat ze een ippon scoorde. Polling begon het toernooi goed door eerst de Italiaanse Ferrari op de rug te gooien en daarna was er in de kwartfinale voor de Zwitserse Juliana Robra ook geen houden aan. Binnen twee minuten werd zij verslagen met een houdgreep.
Opnieuw een fantastisch resultaat voor Kim, na maanden van blessureleed. Chi-Do feliciteert haar dan ook van harte met dit grandioze resultaat!

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *