Gisteren is er  een grote delegatie van Chi-Do judoka’s richting Norg gegaan. Dertien deelnemers hebben aan het  Paul Dijkstra opstaptoernooi meegedaan.
We hebben alle facetten van het wedstrijdjudo gezien. Zo waren er judoka’s die in een zware poule zaten, anderen die pech hadden en weer anderen die in topvorm waren. Het mooiste wat we gezien hebben was dat alle judoka’s met een positieve instelling de mat opgingen, hard geknokt hebben en leuk judo hebben laten zien. Niet alles resulteerde in een eerste, tweede of derde prijs, maar de medaille die iedereen kreeg, is welverdiend.
Adilson Clement was in topvorm en met drie maal ippon is hij overtuigend winnaar geworden in zijn poule. Rik Lenting heeft met twee ippons  op zijn naam en een yuko tegen, het zilver weten te behalen. Niek Schildt verloor zijn laatste partij op het nippertje waardoor hij net geen brons had. Jayda Hut zat in een hele grote poule en had twee keer een beetje pech. Ondanks dat heeft ze een hele mooie schouderworp laten zien die natuurlijk met ippon werd beloond.
Else Roffel heeft hele goede wedstrijden gedraaid. Maar liefst vijf wedstrijden heeft ze gewonnen en maar een verloren. Een welverdiende zilveren medaille. Ook Lars Kruize heeft heel goed judo laten zien en met twee ippons heeft hij brons behaald.
Onze jongste deelnemer Renzo Hilverts is derde geworden. De slechts vijf jaar oude kleine man kende de naam spierballenworp nog niet maar wist wel hoe hij moet judoën en haalde een ippon. Heel knap!

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *