Ton van Zeijst. Functie: Voorzitter judovereniging Chi-Do, Roden

“Chi-Do betekent ‘Leer de weg kennen’. Dat is ook precies de bedoeling van judo: Leren en er naar streven om je lichaam én je geest in goede conditie te krijgen en te houden. En dat geldt voor je hele leven, want je kunt met judo jezelf fysiek maar ook psychisch tot op hoge leeftijd in een goede conditie houden. Zelf ben ik in 1964 met judo begonnen en ik heb er nog elke dag veel plezier en profijt van. Hoe lang ik al voorzitter van Chi-Do ben? Te lang, al vanaf 1979, maar het is dan ook een fantastische club met een behoorlijk groot ledenbestand, zo tegen de honderd; mannen en vrouwen, jongens en meisjes vanaf een jaar of vijf tot zeg maar 85. Kim Polling, ik vind haar de beste vrouwelijke judoka, is haar carrière destijds bij Chi-Do begonnen en daar is ze ons nog erkentelijk voor. Sterker, op onze site staat niet voor niets haar verklaring: ‘Mijn eerste judoles is met terugwerkende kracht de beste beslissing die mijn ouders konden nemen’. In het kader van ons vijftig jarig bestaan komt Kim op 1 maart een clinic geven in onze eigen Dojo aan het Nijlandspark in Roden geven. Daar kijken we naar uit!

Bij Chi-Do kun je recreatief en wedstrijdjudoën, maar er is ook ouder en kind judo en andere bijzondere trainingsvormen. Derde Dan Herman de Jong is onze gecertificeerde trainer. Iedereen , ook in de recreatieve sector, krijgt volop aandacht om zich te ontwikkelen. De jeugd traint bij ons op woensdag tussen 16:00 en 20:00 uur, al naar gelang hun leeftijd en voor volwassenen zijn er elke dinsdag en donderdag trainingen. Wie eerst de kat uit de boom wil kijken, is van harte welkom om een paar keer mee te doen. En in het kader van ons vijftig jarig bestaan hebben we voor vrouwen vanaf 18 jaar op de dinsdagavonden een kennismakingscursus van zeven gratis lessen oftewel vijftig dagen. In het kader van ons jubileum vinden er dit jaar meer extra activiteiten plaats. Een van de hoogtepunten daarvan is het dit najaar in ere herstellen van het befaamde Ot en Sientoernooi. Dit past ook mooi in de Ot-en-Sien-110-festiviteiten die dit jaar worden georganiseerd.

Nog even één wervende zin tot slot: ‘Bij judogebruik je al je spieren en ook nog eens je hoofd!’ Meer weten? Klik dan onze site www.chi-do.nl aan; bellen met onze secretaris Johan de Groot kan ook: 050-50168222.”

 

Bron: de Krant, 11 februari 2014

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *