Kim Polling heeft een zilveren medaille behaald tijdens het Grand Slam judotoernooi in Tokyo. In de finale tegen de Japanse Chizuru Arai liep ze in het begin van de partij tegen een yuko op. Wat Kim ook probeerde en ondanks drie shido’s voor haar tegenstandster, die nummer 28 staat op de wereldranglijst, lukte het haar niet om een score te maken. Alle partijen voorafgaand aan de finale had onze ambassadrice weer grote indruk gemaakt. Drie wedstrijden op rij werden voortijdig gewonnen met ippon. Haar tegenstandsters waren Antonia Moreira uit Angola, Haruka Tachimoto uit Japan en in de halve finale de Zuid Koreaanse Seongyeng Kim. Het Grand Slamtoernooi  in Tokyo was het laatste toernooi voor Kim in 2013. Al met al heeft Kim een fantastisch jaar gedraaid. In de acht internationale toernooien waaraan zij deelnam behaalde zij zes maal goud, een maal zilver en een maal brons. Met al deze resultaten sluit zij 2013 af als de nummer een van de wereldranglijst. Felicitaties van Chi-Do voor dit fantastische seizoen en we hebben van je genoten!

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *