Kim Polling heeft de bronzen medaille gewonnen tijdens de WK judo in Rio de Janeiro! Kim bewaarde het beste tot de laatste partij. Wie te laat inschakelde om te kijken was ook te laat. In 34 seconden was het voorbij. Het leek wel een partijtje boomstamwerpen. Eerst werd de Koreaanse opgetild om vervolgens op de tatami te landen met een waza-ari. Voordat ze het doorhad lag ze in de houdgreep die na 34 seconden een einde maakte aan de wedstrijd. Dolgelukkig verliet Kim de mat om opgevangen te worden door haar coach Marjolein van Unen. Chi-Do is trots op haar ambassadrice en feliciteert haar van harte met dit geweldige resultaat.

Voor de strijd om het brons moest Kim nog een duel uitvechten in de herkansing. Door een beresterke partij nam Kim het initiatief tegen Antonia Moreira uit Angola. Na ruim een minuut scoorde Kim een waza-ari, waarna zij haar opponente direct in een houdgreep nam. De Angolese kwam daar niet meer uit zodat Kim de wedstrijd won door ippon. Daarmee ging ze door naar de strijd om de derde plaats.

Eerder op de dag verloor Kim de kwartfinale van de Zuid Koreaanse Seongyeon Kim. In een spannende partij had Kim het initiatief, maar de continu lage inzet van de Koreaanse werd haar fataal door een waza-ari. Ondanks twee yuko’s wist Kim de halve finale niet te halen. Kim heeft nog kans op een bronzen medaille. In de klasse -70 kg is het niveauverschil zeer klein. Geen van de vier groepsaanvoerders behaalde de halve finale. Alleen Kim en de Francaise Lucie Decosse gaan door naar de herkansingen. Zupancic uit Canada werd, net als Linda Bolder, al eerder in het toernooi uitgeschakeld. 

Het toernooi begon fantastisch voor Kim. In de tweede ronde rekende zij ruim binnen de tijd af met Irina Gazieva. Na twee minuten en 14 seconden werd de Russin met een ippon naar huis gestuurd. In de eerste ronde was Polling ook al goed op dreef. Met een waanzinnige ippon gooide ze haar tegenstandster Luiza Gainutdinova uit de Ukraine na bijna twee minuten vol op de rug.

Het volledige overzicht met uitslagen is te zien op: http://www.ijf.org. Klik op ‘live results’ onder het kopje Next Prime Event en kies de klasse -70.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *