Deze week worden de wereldkampioenschappen judo gehouden in Rio de Janeiro. Vrijdag 30 augustus, op de vijfde dag van het toernooi, komt onze ambassadrice Kim Polling in actie. Grote vraag is of de oud-judoka van Chi-Do haar favorietenstatus kan waarmaken na de fantastische resultaten eerder dit jaar tijden de Masters en Europese Kampioenschappen. Door haar nummer een positie op de wereldranglijst staat zij ook als eerste geplaatst in de loting. Haar eerste wedstrijd start zij tegen Luiza Gainutdinova, de nationaal kampioene van de Oekraïne en nummer 89 van de ranking. Zes weken geleden leek het er op dat Kim niet aan het WK zou deelnemen omdat zij haar knieband blesseerde, maar gelukkig is zij op tijd hersteld.
Chi-Do wenst Kim heel veel succes en alle leden houden vrijdagavond de adem in tijdens haar wedstrijden.
De wedstrijden zijn live te volgen op www.ippon.tv. De voorronden beginnen om 15:00 uur (Nederlandse tijd). De medaillewedstrijden starten om ongeveer 21:00 uur (Nederlandse tijd).
De volledige loting is te zien op: http://www.ijf.org. Klik op ‘live results’ onder het kopje Next Prime Event en kies de klasse -70.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *