Kim Polling, ambassadrice van Chi-Do, heeft de finale gewonnen van het Masters Toernooi in Tyumen, Rusland. Zij won met overmacht de finale van de Canadese Keita Zupancic. Na eerst al een wazari te hebben gescoord wist Kim haar opponente binnen twee minuten met een ippon te verslaan. De vreugde na afloop van de finale was groot en het ongeloof over al weer een gewonnen toernooi was van haar gezicht af te lezen. Zij is nu negentien partijen achter elkaar ongeslagen. Kim stond als derde geplaatst en had in de eerste ronde een bye. In de kwart finale kwam zij uit tegen Linda Bolder. Deze wedstrijd won zij binnen twee minuten met ippon. In de halve finale was Olympisch Kampioen Lucie Decosse uit Frankrijk haar tegenstandster. Dit was een zware partij die Kim uiteindelijk met een yuko won. Voor het toernooi worden uit iedere gewichtsklasse de zestien hoogst geklasseerde judoka’s op de wereldranglijst uitgenodigd. Door haar zege is Kim de nieuwe nummer 1 op de wereldranglijst in de categorie -70 kg. Chi-Do feliciteert Kim met dit geweldige resultaat.

De resultaten zijn te zien op: http://www.ippon.org/masters2013.php

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *