Het Univé Judo Toernooi Noordenveld wordt dit jaar voor de dertiende keer georganiseerd. Ruim 60 judoka’s hebben zich ingeschreven voor het toernooi. Zij gaan op zaterdag 25 mei strijden om de titel Kampioen van Noordenveld. De wedstrijden vinden plaats in de dojo van judovereniging Chi-Do aan het Nijlandspark te Roden. De toegang tot het Univé Judo Toernooi Noordenveld is gratis.
De judoverenigingen Do Ko Kai (Peize), Yuseigachi (Norg), Chi-Do (Roden) en het Fitnesscentrum uit Roden organiseren gezamenlijk het toernooi. De samenwerking van de judo-organisaties in de gemeente Noordenveld heeft tot doel om vooral de beginnende judoka’s kennis te laten maken met het wedstrijdjudo. Bij de grotere toernooien komen zij dan met de nodige ervaring op de mat. Tevens is het door de vele inschrijvingen mogelijk om gelijkwaardige poules samen te stellen naar leeftijd, gewicht en kleur band. De wedstrijden zijn daardoor aantrekkelijk voor de deelnemers. In iedere poule wordt een volledige competitie afgewerkt. De jongste deelnemer is 5 jaar en drager van de witte band, de oudste deelnemer is 16 jaar en heeft de bruine band. De inzet van tientallen vrijwilligers op deze dag is groot. Zij zorgen onder andere voor de organisatie, catering en bezetting van de wedstrijdtafels. Zonder hen is het niet mogelijk om zo een toernooi te houden. Ook voor ouders, familieleden, vrienden en belangstellenden is het een leuke gelegenheid om te zien hoe het er tijdens een judotoernooi aan toe gaat. Zij zijn van harte welkom bij de wedstrijden die beginnen om 9.00 uur en duren tot 13.00 uur.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *