Onze ambassadrice Kim Polling is in Boedapest Europees kampioen geworden. De debutant, als eerste geplaatst, rekende in de finale af met Linda Bolder. In een boeiende eindstrijd scoorde Kim na anderhalve minuut een yuko, waarna ze de titel met tactisch judo in de wacht sleepte. De oud-judoka van Chi-Do volgt met haar zege Edith Bosch op, die de afgelopen twee jaar kampioen werd. Voor Kim is 2013 tot nu toe een droomjaar. In februari schreef ze de European Open in Sofia, Grand Slam Parijs en Grand Prix Düsseldorf al op haar naam.
Kim kende een uitstekend begin van de dag. Na een vrijloting stapte ze in de tweede ronde tegen de Française Fanny Posvite na een minuut al weer als winnares van de mat. In de kwartfinale was de pupil van Marjolein van Unen de meerdere van Barbara Matic en in de halve finale maakte de Oostenrijkse Bernadette Graf geen schijn van kans.
Chi-Do is trots op haar ambassadrice en feliciteert haar met dit fantastische resultaat.
 
Eerste ronde
Vrijgeloot
Tweede Ronde
Kim Polling – Fanny Posvite (FRA), ippon
Kwart finale
Kim Polling – Barbara Matic (CRO), yuko
Halve finale
Kim Polling – Bernadette Graf (AUT), ippon
Finale
Kim Polling – Linda Bolder, yuko

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *