Onze ambassadrice Kim Polling heeft bij grand prix-wedstrijden in Düsseldorf goud gewonnen in de klasse tot 70 kilogram.

De judoka uit Zevenhuizen, die de afgelopen weken ook al de beste was in Parijs en Sofia, won in de finale met ippon van de Duitse Laura Vargas Koch. Daarvoor het ze in deze wedstrijd ook al een wazari en een yuko gescoord in de 83 seconden die de match duurde.

Haar drie eerdere partijen had ze ook allemaal voortijdig met ippon beslist. Achtereenvolgens werden Yuko Imai uit Japan, Houda Miled uit Tunesie en in de halve finale de Koreaanse Seongyeon Kim verslagen. Door haar derde toernooizege op rij is Kim gestegen naar de derde plaats op de wereldranglijst van de Internationale Judo Federatie.

Wederom de felicitaties voor Kim van alle judoka’s van Chi-Do

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *