Tijdens het prestigieuze Grand Slam judotoernooi in Parijs heeft onze ambassadrice Kim Polling  goud gewonnen. In de voorronde moest zij het eerst opnemen tegen de Japanse Yuko Imai. Na een verbeten strijd  won zij deze partij op yuko. Haar tweede tegenstandster was de regerend Olympisch kampioene Lucie Decosse uit Frankrijk. Zeer verrassend won zij met ippon binnen drie minuten. De halve finale tegen Naranjargal Tsend Ayush uit Mongolie was zelfs een seconde sneller afgelopen. Ook hier won Kim met een ippon. In de finale kwam zij uit tegen de Canadese Kelita Zupancic. Deze had goede reeks gejudood door op weg naar de finale alle drie haar wedstrijden met ippon te winnen.

In een indrukwekkende finale, voor duizenden touschouwers, nam Kim direct het initiatief. Na een aantal goede kansen  wierp zij na ruim een minuut de Canadese met wazari op de grond, waarna zij haar tegenstandster direct in de houdgreep nam.  Zupanic had geen kans om zich uit deze bankschroef te bevrijden, waarna de scheidsrechter met ippon een einde aan de wedstrijd maakte. Op de site van NOS Studio Sport is een beeldverslag te zien.

Na vorige week opnieuw een schitterend succes voor Kim en uiteraard de felicitaties van Chi-Do.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *