RODEN – In de Pompstee in Roden wordt op zaterdag 21 januari Sportgala Noordenveld gehouden. Ook deze jaargang staan van de verkiezing van sportman, sportvrouw, sporttalent, sportploeg, sportevenement en sporter met een beperking centraal. Ook zal er een oeuvreprijs worden uitgereikt. Voorzitter Han Kemker is buitengewoon tevreden over de genomineerde sporters. ‘’De sport in Noordenveld is van een hoog niveau. Was het in het verleden nogal eens lastig om bijvoorbeeld een sportman te nomineren, dit jaar was er in vrijwel alle categorieën voldoende aanbod.’’ Naast het uitreiken van prijzen is er veel andere activiteit. Zeker is een show van Palestra en Dansschool Madelon de Vries. ‘’Daarnaast is er iets met schermen van Heerenleed en zijn we nog bezig met een aantal andere, leuke randactiviteiten. Het moet eigenlijk een leuke avond uit worden, voor jong en oud. Voor elk wat wils. Ik denk dat we slagen, want ik voorspel weer een heerlijke ontspannen, sportieve avond.’’ Uiteraard is de avond gratis toegankelijk. Wie het Sportgala Noordenveld gaat presenteren, is nog niet helemaal duidelijk. ‘’Dione de Graaf, vooral bekend van Studio Sport, was onze droomkandidate. Ze wilde zelf ook, privé beslommeringen gooien echter roet in het eten. Misschien dat ze volgend jaar komt. We zijn nu – samen met Dione- op zoek naar een andere televisiepersoonlijkheid die wil komen presenteren. Maar ook dat komt helemaal goed’’, belooft Kemker

Sportevenement 
In de categorie sportevenement zijn dit jaar de Univé Judo Toernooi Noordenveld, het Top C en D FC Groningen voetbaltoernooi bij Gomos, het Noo Foe San judotoernooi, de Run van Roden en het Univé Noord Drenthe Loop genomineerd. De Krant stelt ze vandaag voor. Stemmen kan door te mailen naar info@sportnoordenveld.nl of via de website van Stichting Sportstimulering Noordenveld

Univé Judo Toernooi  Noordenveld
Dit jaar werd alweer voor de elfde keer het Univé Noordenveld judotoernooi gehouden. Dit jaar streden ongeveer honderd judoka’s in twintig poules om het kampioenschap van Noordenveld. De wedstrijden zijn een initiatief van judovereniging Peize, Yuseigachi Norg, Chi-Do Roden en Fitnesscentrum Roden. Het toernooi vond dit jaar plaats bij Chi-Do aan het Nijlandspark in Roden, waar het publiek heel dicht op de (nieuwe) mat zat en daardoor de deelnemers extra aan kon moedigen. 

 
Top C- en D toernooi FC Groningen bij VV Gomos 
Al jarenlang komen de beste jeugdspelers in de categorie C- en D-junioren naar het lommerrijke complex van Gomos om daar te strijden om respectievelijk de Piet Fransen en de Martin Koeman bokaal. Vrijwilligers van Gomos – met Jan Arends voorop- zetten zich al jaren in en weten van dit evenement altijd weer een enorm succes te maken. Het evenement spreekt landelijk aan, diverse (bekende) scouts bezoeken steevast Norg om op zoek te gaan naar de nieuwe Wesley Sneijder. 

Univé Noord Drenthe Loop 
Sinds jaar en dag was de Univé Noord Drenthe Loop een begrip op Koninginnedag in Norg. Het is een hardloopevenement met verschillende afstanden, waar elk jaar weer ontzettend veel deelnemers en publiek op af komt. Sinds dit jaar is besloten de loop te verplaatsen naar de tweede zaterdag in september, ’s avonds na de Norgermarkt. Het evenement heeft z’n hart in het centrum van Norg en men kan deelnemen aan de tien en vijf kilometer. Start en finish is op de Brink, voor het Wapen van Norg. De prijsuitreiking vindt daar eveneens plaats. De honderden (soms ook buitenlandse) deelnemers maken voor en na de loop gebruik van de accommodatie van Gomos. 

Noo Foe San judotoernooi Norg 
Het Noo Foe San judotoernooi werd onlangs weer gehouden in Norg en heeft ondertussen een aardige reputatie opgebouwd. Het toernooi was ooit een initiatief van Wim de Boer. Het toernooi vindt in principe plaats op de laatste zaterdag van oktober in de Brinkhof. Jaarlijks komen honderden jeugdige judoka’s naar Norg om met elkaar de strijd aan te gaan. De naam van het toernooi is overigens een vrije vertaling van ‘Grote Boer’, en verwijst naar initiator Wim de Boer. 

Run van Roden 
De Run van Roden is volgend jaar alweer toe aan de vijfde editie en bestaat uit een halve marathon, een kwart marathon, de Intersport estafetterun en de Fitnesscentrum Roden scholierenrun, voorheen de Ot en Sienloop. Het parcours dat gelopen wordt is uniek. De scholierenrun is volledig gescheiden van het marathonparcours maar gaan samen wel door het gezellige centrum van Roden en het aangrenzende bos. De Run van Roden is elk jaar weer een vervolg op de kunst- en keramiekmarkt, die door Volksvermaken wordt georganiseerd. Tijdens het evenement wordt het centrum van Roden steevast aangekleed met randactiviteiten en muziek.

Bron: De Krant, 15 november 2011

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *