Dan graad:

Na de bruine band (= 1e kyu) is het mogelijk om een Dan-graad (zwarte band) te halen. Zeker 5 leden van Chi-Do hebben de eerste Dan-graad in bezit. Daarnaast zijn er nog 2 hoger gegradueerde leden met een 3e Dan.

Om deel te kunnen nemen aan een examen voor de eerste Dan dient de kandidaat voorafgaand aan het examen ten minste drie jaar onafgebroken lid te zijn van de JBN.

Het DAN examen bestaat uit een technisch en een competitie deel. Het technische deel is verplicht. Tijdens speciaal daarvoor aangewezen wedstrijden kan men voor het competitiedeel dangraadpunten verzamelen. Iedere gewonnen wedstrijd levert punten op, b.v. winnen met ippon 10 punten en winnen met yuko 5 punten. Bij het behalen van 100 wedstrijdpunten heeft men bij het technisch examen vrijstelling voor:

  1. Nage-No-Kata bij 1e Dan examen
  2. Nage-No-Kata alleen de 4e en 5e serie bij 2e Dan examen
  3. Katame-No-Kata bij 3e Dan examen

Leeftijden en wachttijden:

Dan    Minimale leeftijd bij    Minimale wachttijd
           techniek examen       voor het examen

1e        15 jaar                       1 jaar bruine band
2e        17 jaar                       1 jaar eerste Dan
3e        20 jaar                       2 jaar tweede Dan
4e        24 jaar                       3 jaar derde Dan
5e        29 jaar                       4 jaar vierde Dan

Aanvraagformulieren voor een Dan-examen (algemeen en technisch) zijn verkrijgbaar bij het bestuur.

Het algemene formulier zal resulteren in de toezending van een ‘oranje kaart’. Deze kaart moet getoond worden bij wedstrijden waar dangraadpunten behaald kunnen worden. De oranje kaart is twee jaar geldig en men heeft recht op 2 maal een herexamen.De examenkosten bedragen voor de 1e t/m 3e Dan ongeveer  € 35,00. Elk vervolgexamen kost ongeveer € 15,00 (maximaal 2x).

 

Dojo:

De dojo is de oefenruimte van de judovereniging. Het gebouw is eigendom van Chi-Do. De zaalruimte wordt verhuurd aan andere organisaties zoals gymnastiek voor ouderen, fysiotherapie, weerbaarheidstraining en kickboxen.

Adres: Nijlandspark 15, 9301 BZ  Roden
Postadres: secretariaat van Chi-Do       (zie: Contact)
Gerelateerde Artikelen

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *