Judovereniging Chi-Do heeft energiebesparende maatregelen genomen. Afgelopen vrijdag werden samen met installateur Hans van Riesen zonnepanelen op het dak van de dojo geplaatst. Daarnaast werden alle oude lampen in de dojo verwijderd en werd daarvoor in de plaats LED verlichting geïnstalleerd. De realisatie van het duurzaamheidsproject werd mogelijk gemaakt door een subsidie van de gemeente Noordenveld, de opbrengst van de Grote Clubactie en inzet van vrijwilligers bij de montage.

Voorzitter Ton van Zeijst en secretaris Johan de Groot zijn namens de vereniging de stuwende krachten achter het plan. Van Zeijst: “Enerzijds levert het de vereniging direct een besparing op in de energiekosten, anderzijds heeft de vereniging ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid om de CO2 uitstoot te reduceren”. De Groot vult aan: “Ook voor de leden is het een mooi initiatief. De saamhorigheid wordt vergroot doordat leden helpen bij de realisatie van het project en ook kunnen zij zien dat hun clubgebouw voldoet aan de eisen van deze tijd. Chi-Do is trots op zijn judozaal, die door judokenners wordt geprezen omdat het de prettigste judomat heeft om te vallen in Noord-Nederland”

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *