Afgelopen weekend zijn we op zaterdag en zondag met 4 judoka’s naar Groningen afgereisd. We gingen op zaterdag met Jessie van Breukelen, Else Roffel en Guido van der Let. Op zondag kwam Adilson Hooijenga op de mat.

Het toernooi was over twee dagen verdeeld, Op zaterdag kwamen alles judoka’s met oranje band op de tatami en op zondag alles hogere banden dan oranje. Het toernooi is voor onze judoka’s goed verlopen  De judoka’s van Chi-Do behaalden twee eerste en twee tweede plaatsen.

Jessie kwam als eerste op de mat. Zij  zat in een poule van zes judoka’s. Zij heeft het super goed gedaan en wist alle wedstrijden met ippon te winnen. Twee keer door een mooie heupworp te maken en drie keer door de wedstrijd met een houdgreep te beslissen.

in het volgende blok kwamen Else Roffel en Guido van der Let in actie. Zij zaten in een wat kleinere poule. Daarom werd er besloten om een dubbele poule te draaien, om zo lekker veel wedstrijden te kunnen vechten. Guido had het best moeilijk tegen Else.  Hij wist niet van Else te winnen omdat zij haar sterke Kubi-Nage worp gebruikte en daardoor was zij Guido twee keer te snel af. In deze poule werd Else eerste en Guido tweede.

Zondag kwam Adilson Hooijenga op de mat.  Hij zat in een poule van vijf judoka’s. Hij wist bijna alle partijen met ippon te winnen. Bij een partij verkeek hij zich op zijn tegenstander waardoor hij deze partij niet in winst wist om te zetten. Adilson werd verdiend tweede.

De deelnemers van de zaterdagwedstrijden kwamen bij het toernooi een beroemde sportman tegen en het lukte hen om samen met hem op de foto te gaan.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *