In de dojo van Chi-Do werd zaterdag voor de derde keer het Ot en Sien judotoernooi georganiseerd.  In 2014 werd het toernooi in ere hersteld vanwege het 50-jarig jubileum van de club uit Roden. In de jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw werd dit toernooi ook al georganiseerd in de toenmalige Noordenveldhal. Het toernooi is verplaatst van de maand november naar de maand januari omdat er dan meer ruimte is in het wedstrijdprogramma. Dat was ook duidelijk te merken aan het aantal inschrijvingen. Bijna honderd judoka’s uit de drie noordelijke provincies hadden zich ingeschreven voor het toernooi. Zij streden in achttien poules om de prijzen. Anniek Bultje, judoka van Chi-Do redde de eer van de organiserende vereniging met een prachtige eerste prijs. In een poule met dubbele eliminatie won zij alle vier de wedstrijden. In de spannende openingspartij bleef de wedstrijd onbeslist. Op beslissing van de scheidsrechter trok zij de overwinning naar zich toe.  Dit resultaat gaf haar zoveel zelfvertrouwen dat zij de resterende partijen overtuigend won met twee maal waza-ari en een ippon. De andere judoka’s van Chi-Do Koen Cnossen, Benjamin van der Veen, Rick van der Laan en Renzo Hilverts presteerden heel goed met een tweede plaats in hun klasse. Voor Merlijn Poppema, Melle Niermeijer, Rik van der Meer en Dean van der Zwaag was er een bronzen medaille in poule met een sterke bezetting. Net naast het podium eindigden Casper Poppema, Lars Mulder, Lars Bultje, Anna van der Laan en Nynke Homan. Deze judoka’s deden veel ervaring op voor het volgende toernooi.

Grote winnaar van het Ot en Sien Judotoernooi werden judovereniging Vos uit Emmen en Sakura Eelde, beiden met drie kampioenen.

Tijdens het evenement werden ook vier bijzondere prijzen uitgereikt voor de mooiste judoworp. Deze waren voor Benjamin van der Veen van de organiserende vereniging Chi-Do,  Job Nauta (Sakura Eelde), Jurre Steenge (Kodokan Gorredijk) en Lammert Westra (Roelevink Sport).

Voorzitter Ton van Zeijst was zeer tevreden over het verloop van het toernooi. Er was veel inzet van de judoka’s, waarbij het publiek lekker dicht bij de mat zat. Dit gaf een heel sfeervol toernooi. Mede door de hulp van de vele vrijwilligers werd het toernooi een groot succes. 

De uitslagen zijn te zien op de website van JBN Noord.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *