Het Ot en Sien judotoernooi van judovereniging Chi-Do wordt dit jaar voor de derde keer georganiseerd. In 2014 werd het toernooi in ere hersteld vanwege het 50-jarig jubileum van de club uit Roden. In de jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw werd dit toernooi ook al georganiseerd in de toenmalige Noordenveldhal. Het toernooi is verplaatst van de maand november naar de maand januari. Wedstrijdsecretaris René Bultje geeft aan dat na de winterstop er meer ruimte is in het wedstrijdprogramma van de JBN, waardoor meer judoka’s zich kunnen inschrijven. De verplaatsing heeft duidelijk resultaat gehad, want bijna honderd judoka’s uit de drie noordelijke provincies hebben zich ingeschreven voor het toernooi. Zij gaan op zaterdag 21 januari de strijd met elkaar aan. Het toernooi staat onder leiding van de ervaren scheidsrechter Harry Boersma.

De deelnemende judoka’s zijn in achttien poules ingedeeld die een volledige competitie draaien. De inzet van de vrijwilligers op deze dag is groot. Zij zorgen onder andere voor de organisatie, catering en bezetting van de wedstrijdtafels. Zonder hen is het niet mogelijk om zo een toernooi te houden. Ook krijgt Chi-Do ondersteuning van het wedstrijdsecretariaat van de JBN bij de inschrijving en indeling van de judoka’s. De wedstrijden vinden plaats in de dojo van judovereniging Chi-Do aan het Nijlandspark te Roden en beginnen om 9.00 uur. De toegang tot het Ot en Sien Toernooi is gratis. Een mooie gelegenheid om het judotalent van Noord Nederland te zien. 

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *