Nog net voor het einde van de eerste maand van het jaar organiseerde judovereniging Chi-Do het Univé Nieuwjaarstoernooi. De judoka’s kwamen tegen elkaar in actie om te bepalen wie kampioen van de vereniging zou worden in zijn of haar categorie. Johan de Groot, secretaris van de judovereniging, opende het toernooi. Dit toernooi is speciaal voor de jeugd van de vereniging georganiseerd om kennis te maken met wedstrijdjudo en ervaring op te doen voor zwaardere toernooien. Daarnaast is het ook leuk om een groepje senioren te zien strijden die voor spektakel zullen zorgen tijdens hun wedstrijden.

In een ontspannen sfeer streden de deelnemers in zes poules voor de overwinning. Dit leverde mooie partijen op, waarbij op een sportieve wijze heupworpen, armklemmen en houdgrepen werden uitgevoerd. De mooiste worpen werden gemaakt door Anniek Bultje en Koen Cnossen, die daarvoor een mooie beeldje ontvingen. In de pauze werd een kleine demonstratie judoworpen gegeven. Kampioen zijn geworden: Lammert Buls, Anniek Bultje, Laurens van den Berg, Rik van der Meer, Mick van Vossen en Luuk van der Til.

Het Univé Nieuwjaarstoernooi was ook een mooie gelegenheid om diverse leden te huldigen. Guido van der Let, Jessie van Breukelen en Jinte Kroese waren de beste verkopers van banketstaven. De beste verkopers van de Grote Clubactie waren Nynke Homan, Rick en Anna van der Laan en Steijn Huistra.

Tot slot van het toernooi werd ook de winnaar van de Kuiperbokaal bekend gemaakt. Renzo Hilverts is de eervolle winnaar van deze wisselbeker. Hij heeft deze te danken aan zijn inzet bij de wedstrijden. Regelmatig is hij te vinden op de tatami van andere verenigingen in de regio en daarbij heeft hij al veel overwinningen behaald. Helaas was de winnaar geveld door ziekte en kon niet bij de bekendmaking aanwezig zijn. De bokaal zal nu tijdens de training aan Renzo worden uitgereikt.

Aan het einde van het toernooi ontvingen alle judoka’s een medaille.

De foto’s van het toernooi zijn gemaakt door Ron Jobing en te zien en te bestellen op zijn website.

 

Uitslagen:

Poule 1   Poule 2
1 Lammert Buls   1 Rik van der Meer
2 Steyn Huistra   2 Nynke Homan
3 Adilson Hooijenga   3 Pieter Mulder
4 Twan de Klerk   4 Sander de Jong
5 Guido van der Let      
6 Else Roffel      
         
Poule 3   Poule 4
1 Anniek Bultje   1 Mick van Vossen
2 Marrit Dijkstra   2 Koen Cnossen
3 Anna van der Laan   3 Melle Niermeijer
4 Tobias Stienstra   4 Lars Bultje
         
Poule 5   Poule 6
1 Laurens van den Berg   1 Luuk  van der Til
2 Rick van der Laan   2 Hans Stroetinga
3 Jinte Kroese   3 Gijs  de Jong
4 Bjorn Bos   4 Rick Veldkamp
      5 Maurice Kuiper

 

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *