Vrijdagavond streden vier judoka’s van Chi-Do mee om de prijzen van het Judotoernooi in Sebaldeburen. Het toernooi werd georganiseerd door Judovereniging Grootegast en Judovereniging Marum. Er waren ruim honderd deelnemers.

 

Renzo Hilverts was in topvorm en won de eerste prijs. In volle concentratie stapte hij op de mat en veegde hij zijn tegenstanders een voor een binnen een halve minuut van de mat. Met een heupworp bracht hij zijn opponent naar de mat, waarna hij een perfecte houdgreep uitvoerde waar niemand zich uit wist te bevrijden.

 

Else Roffel was een klasse apart. Ook zij won al haar wedstrijden voortijdig door een stevige houdgreep. Geen van haar vier tegenstandsters wist aan haar kracht te ontkomen en werd voortijdig met waza-ari of yuko naar de grond gewerkt, waarna zij als winnaar uit het grondgevecht kwam.

 

Jessie van Breukelen had een slechte toernooistart. Tijdens de eerste wedstrijd moest zij de strijd staken met een knieblessure. Na behandeling door de EHBO kwam zij op karakter sterk terug en vloerde elke judoka die zij tegen kwam. Ook deze partijen werden allemaal met een houdgreep voortijdig beslist.

 

Adilson Hooijenga had de zwaarste poule van de avond. In een klasse met groene en blauwe banders staken al zijn tegenstanders een halve kop boven hem uit. Met zijn snelheid wist hij zijn tegenstanders in de voorronde te overrompelen. Nog voor zij het wisten greep hij ze in de kraag en met een flitsende heupworp scoorde hij een ippon. Als winnaar van de voorronde mocht Adilson strijden om de eerste plaats. Daarin verloor hij in een zware strijd op waza-ari, waarin hij tijdens de grondgevechten een onwaarschijnlijke vaardigheid had om uit de houdgreep van de tegenstander te blijven. In de troostfinale om de tweede plaats moest hij nog eens vol aan de bak. In de reguliere tijd bleef de stand gelijk en ook in de aansluitende golden scoretijd werd geen punt behaald. Uiteindelijk besloot de scheidsrechter dat Adilson derde was geworden.

 

Alle deelnemers van Chi-Do vielen in de prijzen. Coach Johan de Groot was vooral tevreden over de inzet  en het  doorzettingsvermogen van zijn judoka’s om na een worp direct in het grondgevecht een houdgreep te forceren. De extra trainingen op de zaterdag zullen hier zeker bij hebben geholpen.

 

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *