Tijdens de Districts Kampioenschappen judo tot 18 jaar hebben drie voormalig judoka’s van Chi-Do zich geplaatst voor de Nederlandse Kampioenschappen. Het toernooi, waar het aanstormend talent van de judoka’s uit Noord Nederland aan deelnam, werd gehouden in de Hullen te Roden. In totaal werd gestreden in zes dames en acht heren poules.
Kilian_Zijlstra_en_Thijs_Bantema_1e_en_2eKillian Zijlstra en Thijs Bantema, beiden uit Leek, kwamen tegen elkaar uit in de finale in de klasse tot 60 kilogram. Zijlstra was daarin duidelijk de sterkste.
In de klasse tot 55 kilogram verloor de lokale favoriet Niels Bosma uit Nieuw-Roden de kwartfinale. In de herkansing plaatste hij zich overtuigend met ippon voor de strijd om het brons. Ook in de strijd om de derde prijs was Bosma oppermachtig door de tegenstander in de houdgreep te nemen waardoor hij won met ippon. De drie talentvolle judoka’s komen nu uit voor Judo Groningen waar zij meer mogelijkheden hebben om te trainen met gelijkwaardige tegenstanders op topniveau en het judo beter kunnen combineren met hun opleiding.Niels_Bosma
De dames en heren senioren streden in zeven klassen om het Districts Kampioenschap NeWaZa. Bij deze bijzondere vorm van judo gaat het alleen om het grondgevecht. Vanuit geknielde houding gaan de judoka’s de strijd aan om de tegenstander te verslaan door bijvoorbeeld een armklem, verwurging of houdgreep.
Het Nederlands Kampioenschap tot 18 jaar wordt 4 april in Leek georganiseerd. Aan het toernooi nemen van elke gewichtsklasse de beste 4 judoka’s van de zeven districten van de JBN deel. In totaal komen ruim 500 deelnemers naar Leek.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *