Ton_van_Zeijst_Ben_Boers_Oeuvreprijs_2014_15Tijdens het jaarlijkse sportgala in Roden werden gisteren de sportprijzen van de gemeente Noordenveld 2014 bekend gemaakt. Tot ieders grote verrassing werd de Ben Boers Oeuvreprijs 2014 uitgereikt aan Ton van Zeijst, voorzitter van onze vereniging. De prijs werd uitgereikt door Noa, de kleindochter van Ben Boers en burgemeester Hans van der Laan. Eerdere winnaars van de Oeuvreprijs waren o.a. Lammert Huitema, Wim Boer en Gerard Kemkers.
Jan Kemkers, voorzitter van de jury, had hiervoor een duidelijke motivatie: “De jury kijkt naar een hele lange lijst van prestaties, die zowel als sporter, als coach of als bestuurder op nationaal of regionaal gebied zijn geleverd gedurende een lange reeks van jaren. De jury prijst zich zeer gelukkig dat de Gemeente Noordenveld inwoners heeft die ruimschoots aan die criteria voldoen!! Ton van Zeijst is zelf als sporter actief geworden in 1964. Zijn sport beoefent hij nu nog steeds met veel plezier. Indien de vaste trainer een keer niet kan verzorgt hij de training. En op latere leeftijd behaalde hij in 2008 nog zijn 3de Dan. Maar reeds vanaf 1979 is hij voorzitter van zijn club en tot op de dag van vandaag hanteert hij die voorzittershamer. (dus al 35 jaar!!). En wel van een club die inmiddels een prachtig eigen onderkomen heeft mede dankzij zijn persoonlijke inzet gedurende een lange reeks van jaren. Chi-Do, dat is namelijk de club waar we het over hebben, begon in de gymzaal van de Scheepstraschool, verhuisde later naar ondermeer de Zultereschweg en betrok weer later een semipermanente zaal, de oude bibliotheek. Sinds vijf jaar staat er nu een grotendeels met eigen krachten gebouwde prachtige dojo aan het Nijlandspark. Een dojo die landelijk scoort. De Nationale Judo Bond organiseert er tegenwoordig zelfs haar opleidingen. Iemand die als voorzitter niet alleen toekijkt maar ook driftig de handen uit de mouwen steekt. Dat wil hij zelf niet graag horen. Hij roept altijd dat de leden onnoemelijk veel uren in het dojo project hebben gestoken. Maar toch liet hij zich wel eens ontvallen, dat zijn vrouw hem op een gegeven moment vroeg waar hij eigenlijk woonde…. Het typeert zowel zijn eigen bescheidenheid als inzet voor de club. De “Ben Boers Oeuvreprijs 2014” gaat naar de voorzitter van de Judovereniging Chi-Do uit Roden en in hem ook daarmede de totale vereniging”.
Op de fotopagina zie je een fotoimpressie van deze avond.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *