Kim Polling geeft les bij Chi-DoJudovereniging Chi-Do kreeg bezoek van Europees Kampioen Kim Polling. Ter ere van het vijftigjarig jubileum had de club uit Roden een judoclinic georganiseerd voor alle leden. Polling kwam speciaal uit Rotterdam om haar oude club de laatste nieuwtjes op het gebied van judo bij te brengen. Aan een geïnteresseerd publiek vertelde zij over haar carrière en hoe deze was verlopen. Met oude foto’s van de vorige dojo van Chi-Do haalde zij herinneringen op als beginnend judoka bij trainer Herman. Net als de judoka’s nu is zij ook begonnen met de witte band en ging zij van wedstrijd naar wedstrijd in de omgeving van Roden. Het leukste vond zij judoën tegen jongens en dan winnen. Toen ze de smaak te pakken had van het winnen volgde vele kampioenschappen in het district en landelijk. Omdat ze sterkere tegenstanders nodig had om te trainen vervolgde zij haar loopbaan bij Judo Groningen, om daarna door te gaan naar Kenamju in Haarlem. Nu traint zij bij bondscoach Marjolein van Uden bij Budokan in Rotterdam.
Het afgelopen jaar is zeer succesvol verlopen. Zij won zes toernooien en werd ondanks een zware knieblessure derde op het WK in Rio de Janeiro. Momenteel staat Polling eerste op de wereldranglijst.
Tijdens de speciale training leerde zij de judoka’s van Chi-Do een schouderworp die op verschillende manieren kan worden uitgevoerd. Belangrijkste volgens Polling is om nooit op te geven, altijd door te gaan en als het op de eerste poging niet lukt om je tegenstander te gooien dan is altijd vanuit dezelfde positie nog een andere manier mogelijk. Ook in het grondwerk kwam hetzelfde principe aan de orde. Als de verwurging niet lukt, dan kan je overgaan naar een armoverstrekking of houdgreep.
Handtekening KimIn tweetallen oefenden de judoka’s de judotechnieken terwijl de Europees kampioene individuele aanwijzingen gaf. Even het been iets anders neerzetten of de pakken wat hoger en dan lukt de worp wel.
Ook Ot en Sien kwamen op bezoek. Omdat in november Chi-Do het Ot en Sien judotoernooi organiseert was dit een mooie gelegenheid om het toernooi te promoten.
Het evenement werd afgesloten met foto- en handtekeningensessie, waarbij een lange rij ontstond aan de tafel van ’s werelds beste judoka, want iedereen wilde wel met Kim op de foto!
Bij de afsluiting bedankte voorzitter Ton van Zeijst Kim voor haar komst naar Chi-Do. Met name het enthousiasme dat zij uitstraalt is een stimulans voor elke judoka om door te gaan met deze fantastische sport.
Groep Kim

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *