_RJ24648_40
Wubbo Zuidland,  judotrainer van Chi-Do, is gestopt met zijn trainingsactiviteiten. Tijdens de training aan de senioren stond de 82-jarige trainer uit Groningen donderdag voor het laatst op de tatami van zijn vereniging uit Roden. Met zijn rood-wit geblokte band, die staat voor de 7e dan is Zuidland de hoogst gegradueerde trainer in Noord Nederland. Vele judoka’s zijn door hem opgeleid. Tijdens zijn trainersperiode maakte Chi-Do een enorme bloei mee, wat resulteerde in acht judoka’s met een eerste dan en zelfs twee leden behaalde de derde dan. Vele jeugdige judoka’s werden door Zuidland geëxamineerd, waarbij hij talent direct herkende. Zuidland was een van de trainers van Chi-Do die Kim Polling stimuleerde aan het begin van haar judocarrière. Met als uiteindelijk resultaat dat zij recent Europees Kampioen is geworden.
_RJ24518_kleinTijdens zijn afscheid werden er lovende worden gesproken door voorzitter Ton van Zeijst en secretaris Johan de Groot van judovereniging Chi-Do. Zij benadrukten dat sport, en in het bijzonder judo, voor alle leeftijden geschikt is. Wubbo Zuidland is hiervoor het levende bewijs. Als erelid van Chi-Do blijft hij voor altijd aan de club verbonden.
De judovereniging uit Roden heeft al een opvolger voor Zuidland gevonden. Nico Veenstra, drager van de 5e dan, is de nieuwe trainer van Chi-Do voor de senioren. Veenstra doet meer dan veertig jaar aan judo. Eerst als actieve wedstrijdjudoka en later lange tijd als full time en gediplomeerd judoleraar. ‘Gezamelijke voorspoed’, de filosofie van grondlegger Jigoro Kano, inspireert hem bij het geven van de judolessen.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *