Komend weekend staan voor de vierde keer de World Masters op het programma. Voor het toernooi worden uit iedere gewichtsklasse de zestien hoogst geklasseerde judoka’s op de wereldranglijst uitgenodigd. Zondag zal onze ambassadrice Kim Polling (-70 kg) namens Nederland de mat in Tyumen betreden. Kim staat als derde geplaatst en heeft in de eerste ronde een bye. In de kwartfinale komt zij uit tegen de winnares van de partij tussen Ekaterina Denisenkova uit Rusland en de Nederlandse Linda Bolder. Anicka van Emden (-63 kg), Dex Elmont (-73 kg) en Henk Grol (-100 kg) nemen ook deel aan het toernooi.

Kim, die zich in april tot Europees kampioen kroonde en in 2013 nog geen partij verloor heeft geen verwachtingen. “Ik heb eigenlijk geen goed beeld van hoe ik ervoor sta. Natuurlijk wil ik winnen en ongeslagen blijven dit jaar, maar of dat gaat lukken gaan we zondag zien”.

De wedstrijden zijn live te volgen op www.ippon.tv
De volledige loting is te zien op: http://www.ippon.org/masters2013.php

Programma World Masters
Zaterdag 25 mei
Dames -48 kg, -52 kg, -57 kg, -63 kg
Heren -60 kg, -66 kg, -73 kg

Zondag 26 mei
Dames -70 kg, -78 kg, +78 kg
Heren -81 kg, -90 kg, -100 kg, +100 kg

Aanvang voorronden: 9.00 uur (5.00 uur Nederlandse tijd)
Aanvang medaillewedstrijden: 18.00 uur (14.00 uur Nederlandse tijd)

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *