Chi-Do is vandaag het nieuwe jaar gestart met het judotoernooi voor de eigen leden. De judoka’s kwamen tegen elkaar in actie om te bepalen wie kampioen van de vereniging zou worden in zijn of haar categorie. Ton van Zeijst, voorzitter van de judovereniging, gaf in zijn openingstoespraak aan dat dit toernooi speciaal voor de jeugd van de vereniging wordt georganiseerd om kennis te maken met wedstrijdjudo. Ook memoreerde hij de nieuw gevormde activiteitencommissie die zich inzet voor het organiseren van evenementen voor de leden die niet direct judogebonden zijn, maar wel het verenigingsgevoel vergroten. De spooktocht die recent was georganiseerd was een groot succes.

In een ontspannen sfeer streden de deelnemers in zeven poules voor de overwinning. Dit leverde spectaculaire partijen op. Onder leiding van scheidsrechters Paul de Groot en Elmar Hartman werden op een sportieve wijze heupworpen, armklemmen en houdgrepen uitgevoerd. Een enkele keer leverde dit een blessure op waarvoor EHBO’er van dienst Christa Gelling in actie moest komen. In de pauze werd door twee junioren een kleine demonstratie judoworpen gegeven en werd de uitslag van de verloting bekend gemaakt. Het bestuur van Chi-Do was bijzonder tevreden over het verloop van het toernooi.

Nienke Prins kreeg de Kuiperbokaal. Deze werd uitgereikt door trainer Herman de Jong. Nienke kreeg de wisselbeker omdat zij met bijzonder veel inzet aan wedstrijden mee doet en regelmatig haar toernooien wint. Helaas kon zij vandaag niet meedoen vanwege een schouderblessure. Nienke is daarnaast zeer positief en vrolijk ingesteld, waardoor het een plezier is om met haar te trainen.

Sinds 1986 kent Chi-Do de “Kuiper Bokaal”. Deze wisselbeker is genoemd naar een oud-trainer van Chi-Do, de heer Harry Kuiper, die in de jaren ‘80 de vaste trainer was van de vereniging en veel voor Chi-Do heeft betekend. Bij zijn afscheid van de vereniging schonk Harry Kuiper deze bokaal aan Chi-Do. De Kuiper bokaal wordt jaarlijks uitgereikt aan een lid van Chi-Do die in positieve zin is opgevallen binnen de vereniging. Dit kan zijn op velerlei gebied, bijvoorbeeld vrijwilligerswerk, meehelpen bij trainingen, coaching tijdens wedstrijden of deelname aan wedstrijden. De medailles werden aan het eind van het toernooi uitgereikt door Nienke Prins.

Foto’s van het Chi-Do nieuwjaarstoernooi zijn te vinden op de fotopagina. Deze zijn gemaakt door Niels Prins
 
Uitslag Nieuwjaarstoernooi Chi-Do
 
Groep 1
1. Guido van der Let
2. Vera Webbink
3. Jinte Kroese
4. Mathyn Nijholt
5. Bjorn van der Veen
 
Groep 2
1. Meike Koorn
2. Marie Flor Gelling
3. Xier Bezema
4. Else Roffel
5. Nynke Visser
5. Robin Nijholt
 
Groep 3
1. Lars Kruize
2. Rik Lenting
3. Steven List
4. Joshua Spronk
 
Groep 4
1. Steijn Huistra
2. Luca Postema
3. Tijs Lenting
4. Tian Bezema
5. Jesper Alberts
 
Groep 5
1. Bas Wolf
2. Isabel de Vries
3. Kirsten van der Waart
 
Groep 6
1. Gijs de Jong
2. Rick Veldkamp
3. Niels Bosma
4. Georg Groenendaal
 
Groep 7
1. Jens Adriaanse
2. Niels Middel
3. Luc van Dijk
4. Ties Olsder
5. Niels Wiersema

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *