Dojo van Chi-Do bijna klaar

 

De nieuwe dojo van judovereniging Chi-Do aan het Nijlandspark in Roden is bijna klaar. Na zeven jaar voorbereiding en een intensieve bouwperiode gedurende de zomer is het bijna zover. Nog twee weken en dan starten de trainingen van de judoka’s in de nieuwe hal. En niet zo maar een hal. De dojo is twee keer zo groot als de oude zaal. Straks ligt bijna op de hele vloer van 300 m2 een judomat, waarop de judoka’s aktief zijn. Alleen aan de zijkanten is wat ruimte open gelaten als veiligheidszone en om het publiek toegang te geven tot de zaal.

 

In zeer korte tijd is door de leden van de club een geweldige prestatie geleverd. Vlak voor de zomervakantie werd de oude zaal gesloopt. Daarna werd, met een zeer strakke tijdsplanning, door de aannemers nog voor de bouwvak het omhulsel van de nieuwe zaal geplaatst. In de zomervakantie zijn de vrijwilligers van Chi-Do enthousiast doorgegaan met de afbouw van de dojo. De vloer werd gelegd, de verwarming geïnstalleerd en de verlichting opgehangen. De komende week is nodig om de zaal te schilderen en het gebouw in te richten.

 

Niet alleen de vrijwilligers geven steun aan Chi-Do, maar ook de Gemeente Noordenveld en bedrijven uit Roden en omgeving ondersteunen de vereniging met advies, hulp en subsidies. Hierdoor is het voor Chi-Do mogelijk om dit, voor de vereniging, historische project te realiseren. Het is van groot belang dat er een zaal is in Roden waarin de judomatten permanent liggen. Zeker met zo’n enorme oppervlakte zou er veel tijd verloren gaan met het telkens weer uitleggen en opruimen van de matten. Ook andere groepen en verenigingen zoals dames zelfverdediging, kickboksen en ouderengymnastiek kunnen op deze manier gebruikmaken van deze voorziening. De zaal is nu ook geschikt voor het organiseren van toernooien, zoals het Noordenveldtoernooi. Overdag is er nog ruimte om deze zaal te huren. De bouw van de dojo is te volgen op www.chi-do.nl. Daarop is ook nog meer informatie over Chi-Do te vinden, zoals trainingstijden, het Chi-Do ABC en “Vrienden van de bouw”.

 

Vanaf 2 september starten de judotrainingen weer op woensdag en donderdag. Chi-Do biedt ter gelegenheid van de in gebruik name van de nieuwe zaal aan belangstellenden de mogelijkheid om 3 keer gratis mee te trainen. De officiële opening zal later plaatsvinden.

 

Bijschrift foto: Een deel van de vrijwilligers tijdens de bouw van Chi-Do’s dojo.

 

Vlnr: Niels Prins, Jannes Bosma, Herman de Jong, Hans Stroetinga, Ron Jobing, Paul de Groot, Johan de Groot, Jeroen Feij en Willem te Veld. Op de voorgrond Ton van Zeijst, voorzitter van judovereniging Chi-Do.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *